Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

Svojsíkův závod 2011

14. května 2011 se poličská družina skautek - Gepardice a skautů - Sokoli zúčastnily na Ostrém Kameni u Svitav základního (okresního) kola Svojsíkova závodu – závodu skautů a skautek.

Závod je zaměřen na spolupráci družiny a týmové úkoly se zaměřením na schopnost být připraven a dokázat si poradit. Součástí závodů je však také modul „Brány“, který naopak umožňuje vyniknout jednotlivým členům družiny. Každý z nich je dobrý v něčem jiném. Brány je možné si představit jako několik odlišných skupin disciplín (bran) pro jednotlivce, přičemž každý člen družiny plní úkoly jedné brány.

Modul „Výprava“ zapojuje do Svojsíkova závodu prvky putování, ať už v přírodě nebo v městském prostředí. Během výpravy družina plní různé úkoly, na které narazí během cesty nebo na které se mohla připravit před samotnou akcí. A konečně modul „Táboření“ využívá prvků, které standardně obnáší účast na víkendové akci (stavba nouzového přístřešku, vaření jídla, rozdělávání ohně…). Družiny tento úkol znaly předem – každá si měla připravit recept na jedno jídlo vařené na ohništi a toto pak v průběhu závodu uvařit.

Cílem závodu je tak především podpořit fungování družin a jejich spolupráci, vést skauty a skautky ke skautské praxi pro život a k praktickému využití a také poskytnout družinám a vedoucím zpětnou vazbu.

Na Ostrém Kameni všichni závodníci nastoupili na palubu letadla, které je mělo dopravit na závody horkovzdušných balónů na Krétě. Krátce po startu však letadlo havarovalo a spadlo. Po pádu letadla se spustil SOS vysílač - záchrana trosečníků se dostaví za 6 hodin (doba závodu). Úkolem každé družiny je projít ostrov (stanoviště), přežít (zvládnout úkoly) a sehnat dost věcí na přežití (obdoba „kešky“) – nejlepší týmy mohou být zachráněny (a postoupí do vyššího kola:-)).

Pro naše družiny byl letošní závod jejich prvním (doposud se zúčastnili pouze závodů pro mladší světlušky a vlčata). Sice tedy do vyššího kola nepostoupily, ale i přesto dokázaly úspěšně projít celý závod a zvládnout všechny úkoly, které pro ně organizátoři připravili.

Nika

 

 

foto - modul táboření, velkoprostorový hlavolam-hanojské věže

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz