Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

Vzpomínka na rok 2009

V roce 2009 se podařilo spousta zajímavých věcí, a ještě více toho je rozdělaného. Začali jsme chodit na různá pracoviště, kde nás např. policisté, hasiči či záchranka seznamovali se svojí prací a se svým pracovním prostředím. Úmyslem je, aby si vlčata začala otevírat oči pro budoucí výběr povolání a také jak daných služeb využívat …
 
Zima 2009 byla poměrně opožděná, o to však intenzivnější. A tak nám umožnila po dvou letech obnovit sáňkařské závody - pro nás na novém místě, Pod Kopcem a vyzkoušeli jsme i celou závodní motokrosovou dráhu. A ještě třeba i curling na ledě na rybníku s 5 litrovou lahví od kojenecké vody.
 
S rovery z Poličky a Jevíčka jsme udělali náročnou tréninkovou akci s postkatastrofickým tématem Fallout pro skauty na chatě u Borovnice. Výprava na Štarkov a bývalé tábořiště na Javorku byla poznamenána mj. "záchranou promrzlého raněného pilota".
 
Konečně začínalo jaro a v dubnu jsme s vlčaty i skauty podnikli zajímavou výpravu podél Bílého potoka z Poličky přes Kamenec a Sádek a poté přes Peklo zpátky do Poličky. Viděli jsme jedny z prvních květů, slepýše, upletli si pomlázky a taky třeba na honěnou na balících slámy. Bylo nádherně.
 
Ještě v dubnu jsme stihli i Svojsíkův závod - tentokrát v areálu Toulovcových maštalí a ve stylu pevnosti Boyard. A se skauty jsme se do tohoto skalnatého území zanedlouho ještě znovu vrátili. Sice vydatně pršelo skoro celý víkend, ale měli jsme celé území téměř sami pro sebe. Objevili jsme nové jeskyně, byli jsme mokří, unavení, ale spokojení.
 
Na Den Země skauti pomáhali zorganizovat celou akci a měli na starost jedno stanoviště.
 
V půlce června se uskutečnila tradiční výprava na hájenku s koňmi, tzv. Koňobr. Br pak znamená brigáda, takže jsme všichni udělali něco pro zušlechtění základny, bylo nádherně. Perličkou je nejmladší účastník, náš Ríša, který měl ani ne rok a půl a vůbec se koně nebál a statečně seděl v sedle.
 
Tábor byl v roce 2009 ve stylu Galů. Družiny byly smíchané do galských rodů a společně pak hrály některé hry, sloužily v kuchyni… Zajímavostí bylo, že si vlčata a skauti postavili své stany, že byly ohromně silné bouřky, potok měl velmi vysoký průtok, trénovali jsme na různé kritické situace, jako je povodeň, chemický poplach, dopravní nehoda, záchrana odplavených laviček, slavnostní ohniště, které vypadalo díky stálé hladině spíše jako bazén, olympijské hry, výprava na Květnici u Tišnova, či taky třeba promítání fotek a povídání z islandského skautského setkání, odkud se právě v době tábora vrátila naše Petra Širůčková…
 
Na podzim jsme se opět již tradičně vydali na jiné skautské setkání - světové, ovšem pouze na internetu. Napsali jsme si či popovídali se skauty z různých koutů ČR či z Evropy, nebo také Jižní Ameriky či Indonésie. Celé to bylo zpestřené našimi či celostátními soutěžemi a hříčkami zaměřenými na komunikaci. Během tohoto víkendu měl být i cvičný závod pro vlčata a světlušky, pořádat ho měli roveři jako Chocholouš, Tomy …, jenže světe div se, v půli října napadlo tolik sněhu, že jít do lesa s dosud zeleným listím na kterém bylo napadeno cca 10 cm sněhu bylo velmi nebezpečné. Proto byl závod zrušen.
 
V listopadu jsme zavítali do Moravské Třebové na velkou večerní bojovou hru. Tajemné téma plné honění, bojůvek a luštění záhad v temných uličkách mělo opět úspěch a skončilo to velkou společnou bitvou, která neměla ani mrtvé, ani nepřátele. Vládla naopak spokojenost a sblížení s jinými skauty a skautkami z okolí.
 
Poslední akcí byla vánoční výprava na hájenku, letos ve znamení pečení a zdobení perníků ve prospěch sbírky Postavme školu v Africe. Samozřejmě došlo i na vánoční tradice včetně vánočního stromečku v přírodě a spousty dárečků pro potěšení svých kamarádů.
 
Blesk
Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz