Skautské středisko Tilia Polička

VZKAZY
Blesk
6. října 2021 v 04:01
Fotoalba z roku 2010 jsou obnoveny. Výpadek fotogalerií způsobil zrušení podpory aplikace Picaso od Googlu. ...
Michal Kossler
3. srpna 2021 v 19:51
Letošní tábor byl super ...
Petra
27. října 2020 v 16:20
Dobrý den pane Beneši, opravdu jsme letos zauvažovali o pořádání Běhu na věž kostela....nicméně některé ...
Beneš Jan
21. září 2020 v 19:12
¨Dobrý den , omlouvám se že vstupuji do vaší komunikace , ale chtěl jsem se zeptat jestli neplánujete ...
Blesk
9. září 2020 v 18:52
Informace na úvodu stránky nyní nejde z důvodu poruchy upravit, aktuální termíny schůzek jsou ...

20. setkání ČTU a skautů

11.-13.10.2013 hájenka Maděra

 

foto

 U příležitosti tanečního vystoupení "České besedy", které zajistil pro slavnostní nástup u příležitosti 20. setkání ČTU a skautů na Maděře Milan Červený, bylo připomenuto 95. výročí vzniku poličského skautingu a stejné výročí vzniku ČSR. 

Níže je vloženo uvítání ze slavnostního nástupu, které mimo jiné shrnuje 20 let "naší hájenky":

 

Vážení účastníci a hosté,

            skautským mezinárodním signálem „Skautské ideály spojují svět“ Vás vítám na skautské základně Maděra u příležitosti 20. setkání ČTU a skautů. Připomínáme si převzetí bývalé hájenky a vznik skautské základny. Sešli jsme se, abychom pokračovali v tradici kamarádských setkání s trampskou písničkou, ale také zavzpomínali a poděkovali všem, kteří se svým příspěvkem zasloužili o současnou podobu a využívání  této základny.

            20 let je významná část života, ve které jsme tady prožili nespočet krásných chvil, ale také odvedli pořádný kus práce, abychom jedinečný genius loci využili pro výchovu především mladé generace k dobrým vztahům k přírodě  a všem lidem dobré vůle. Základna se využívá celoročně o víkendech a o prázdninách k pořádání výprav, táborů, kursů, oslav a všemožných akcí s regionální, celostátní i mezinárodní působností.

            Maděra prodělala od převzetí řadu významných změn a celkovou rekonstrukci, za což patří vřelý dík všem, kteří se o to zasloužili. Poděkování za dlouhodobé finanční a materiální zajištění patří především městu Poličce, skautskému ústředí respektive dotacím z MŠMT, Pardubickému kraji, z poličských firem panu Klepárníkovi a firmě Medesa a všem našim střediskovým hospodářkám a hospodářům. Poděkování za práci patří všem našim současným i minulým členům, rodičům a příznivcům, kteří se tady za celou dobu budování vystřídali.

K významným mezníkům při budování základny patří:

-jaro 1994 – převzetí bývalé hájenky města Poličky do pronájmu  od pana starosty Kysilky

-1997- získání grantu 80 000,- Kč a vybudování rybníčku (biocentra)

-1998- převedení hájenky do majetku skautů u příležitosti 80. výročí vzniku poličského skautingu od pana starosty Skalníka a vybudování letního tábořiště se srubem

-2001- výměna střechy na hájence za 250 000,- Kč a významná pomoc města

-2002- krajské jamboree k 90. výročí vzniku českého skautingu za účasti hejtmana Pardubického kraje pana Línka a převzetí pozemků letního tábořiště do majetku skautů od pana starosty  Češky

-2004- největší investiční akce a finanční podpora města za  starosty pana  Popelky, a podpory od firmy Medesa a stavební firmy Popelka Paseky Polička při rekonstrukci a přístavbě sociálního zařízení ( WC, dvě koupelny, vrt, septik, kořenová ČOV) za 660 000,- Kč – půjčka od skautského ústředí

-2007- výměna kachlových kamen v hájence za 75 000,- Kč

- 2008- 2012- postupné zateplování a rekonstrukce půdních prostor a zvýšení ubytovací kapacity hájenky

-2013- realizace projektu Sportovně relaxačního centra Maděra (sportovní hřiště, trampolíny, koupací sud) díky mimořádnému příspěvku města Poličky za současného starosty pana Jaroslava Martinů. Panu Martinů za dlouholetou podporu udělujeme skautské vyznamenání „Medaile skautské vděčnosti“.

 

Redakční systém MaRS 2.1 ▪ regrafika © 2010 ▪ http://www.regrafika.cz